Havermoutpap blijft mijn topper voor het ontbijt. Dat eet ik nu al met veel smaak sinds ik “De Voedselzandloper” gelezen heb en dat ga ik blijven doen. Het is voedzaam, snel klaar en lekker. Zoals bij alles is hier ook wat afwisseling welgekomen, want anders wordt het toch maar saai na een tijdje.
Deze lekkere versie met chocolade passeert regelmatig de revue. Zoals elke morgen pers ik er een appelsientje bij. Dat gaat uiteraard prima samen bij dit receptje met sinaasappelmarmelade.
Bon Appétit!
Havermoutpap met Chocolade en Sinaasappel
Auteur: Le Gourmand Belge
Soort Recept: Voedselzandloper | Ontbijt

Boodschappenlijstje
- 50g biologische havermout
- 200ml ongezoete melk naar keuze (havermelk, amandelmelk...)
- 5g donkere chocolade met minstens 70% cacao
- 1el ongezoete sinaasappelmarmelade
- 1el tarwezemelen
- amandelschilfers
Zo maak je het
- We doen de havermout met de melk in een kommetje.
- Dat mag een 5 à 10 minuten pruttelen op een rustig vuurtje tot het de consistentie bereikt heeft die je wilt.
- Daarna mogen de chocolade, de zemelen en de marmelade erbij.
- Roeren tot de chocolade gesmolten is en alles netjes dezelfde kleur heeft.
- Amandelschilfers erover en klaar.
[…] de havermoutpap met chocolade (!) en sinaasappel van Kristof – mijn lievelingsfoodblog BTW en helemaal […]